Flessenpost

 
 

Zaterdag 9 februari 2013

 
 

Zaterdagmiddag, begin van de middag, ik fiets de IJsseldijk op om bij dijkverlegging Westenholte te kijken. Voor de ingang van het Zwolle - IJsselkanaal ligt een binnenschip stil in de IJssel. Een boot van Rijkswaterstaat ligt langszij. Een politieboot komt aanvaren uit de richting Kampen. Ik maak een paar foto's en keer om om langs de andere kant van het kanaal naar de IJssel te gaan.

flessenpost
Foto boven het dijkje bij de ingang van het kanaal. Op de achtergrond het gestrande binnenschip.
Foto onder: op de dijk ligt een fles. Flessen liggen er wel meer.
fles
fles

Ik loop eerst door naar de punt van het dijkje om foto's te maken van het gestrande schip. Dan weer terug. Het lijkt wel of er iets in de fles zit. Ik pak de fles op. Er zit een brief in. Fles opengeschroefd. Helaas, de brief wil er niet uit. Ik neem de fles mee naar huis.

Thuisgekomen probeer ik de brief eruit te krijgen. Ik probeer van alles. Maar het lukt niet. Wel komt er een klein briefje uit met de oplossing.

Ik volg het advies op en sla de fles boven de afvalcontainer kapot. In de fles zit een opgerold velletje A4 papier met een paar mooie tekeningen erop. De afzender is Haye.


Op 11 februari schrijf ik Haye, de afzender van deze flessenpost een briefje met kaart erin. Ik ben wel benieuwd waar en wanneer deze fles op de post is gegaan.
Wordt vervolgd.

Op 12 februari krijg ik een mailtje van Haye. Hij had samen met z'n oom de fles gepost op de IJsselbrug. Dit is gedaan in december 2012. Zijn oom zei dat het niet zou lukken. Wel dus.. Al is de afstand die deze fles heeft afgelegd niet echt ver.

Op de kaart is bij
1: de plaats waar de fles is gepost en bij
2: de plaats waar de fles is gevonden.
kaartijssel

Misschien moet ik de brief / tekening nog maar een keer in een fles doen, er een begeleidend briefje bij doen met een verwijzing naar dit artikel en wie weet...
Wordt het vervolgd.